FAQ

Heeft u een vraag over uw persoonlijke dashboard op gfactueel.nl? Hieronder vindt u een lijst van veelgestelde vragen en antwoorden gerangschikt op onderwerp. Als het antwoord van uw vraag er niet bij zit dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 0314-358358.

1. Dashboard algemeen

1.1 Wat is een persoonlijk dashboard op gfactueel.nl?
Een persoonlijk dashboard bestaat uit een overzichtspagina met een visuele weergave van alle voor u relevante marktcijfers. U kunt de voor u, relevante marktcijfers opzoeken, selecteren en toevoegen aan een grafiek die op uw overzichtspagina wordt getoond. Hiermee heeft de mogelijkheid prijzen van verschillende veilingen, verschillende gewassen en verschillende seizoenen met elkaar te vergelijken. U kunt onbeperkt grafieken toevoegen aan uw overzicht.

1.2 Hoe kan ik marktprijzen opzoeken?
Om een specifieke marktprijs op te zoeken klikt u op “notering zoeken” vervolgens kunt u in de zoekbalk zoeken naar een prijs. U kunt zoeken door de naam van het gewas of de naam van de veiling of beide in te typen. Bijvoorbeeld: “Paprika groen” of “Paprika groen 181/221 ZON”.

1.3 Hoe kan ik mijn zoekresultaat verfijnen op marktplaats?
Zodra u in de zoekbalk een zoekopdracht heeft ingevuld krijgt u een lijst te zien van alle prijzen die wij hebben voor die zoekopdracht. Vervolgens kunt u uw zoekresultaat ook verfijnen op marktplaats. Rechts, naast de lijst met prijsnoteringen, staan de verschillende veilingen genoemd. Hier kunt u de veiling selecteren waarvan u graag de prijzen ziet van uw zoekopdracht. U heeft ook de mogelijkheid meerdere veilingen te selecteren.

1.4 Hoe kan ik de detailpagina openen van een bepaalde prijs?
Om meer details te zien van een bepaalde prijs, zoekt u eerst de prijs op zoals hierboven beschreven. Vervolgens kunt u op de prijs klikken die u verder in detail wilt bekijken. U komt dan op de detailpagina van die specifieke prijs terecht. Hier krijgt u de mogelijkheid het tijdspad aan te passen waarin u de prijsnoteringen wil zien. Van twee weken tot drie jaar. Daarnaast ziet u in de eerste grafiek de prijsontwikkeling van de door u gekozen prijs vergeleken met de overige veilingen die dit gewas ook aanbieden. In de tweede grafiek kunt u afgelopen jaar vergelijken met het jaar daarvoor om inzicht te krijgen in de prijsontwikkelingen per seizoen.

1.5 Hoe kan ik een prijs toevoegen aan een grafiek vanuit de detailpagina van de prijs?
Als u op de detailpagina van de prijs bent waar u inzicht krijgt in de prijsontwikkelingen vergeleken met overige veilingen en die per seizoen, heeft u ook de mogelijkheid deze prijs toe te voegen aan een nieuwe grafiek. Deze nieuwe grafiek zal vervolgens op uw overzicht komen te staan. Dit doet u door te klikken op “in nieuwe grafiek”. Vervolgens is deze prijs toegevoegd aan een nieuwe grafiek. Rechts bovenin staat vervolgens ‘Naam van uw nieuwe grafiek’, hier heeft u de mogelijkheid de naam van uw grafiek aan te passen. Als dit akkoord is kunt u uw grafiek opslaan door te klikken op “Grafiek opslaan”. Uw grafiek staat nu opgeslagen op uw overzicht.

1.6 Hoe kan ik terug naar mijn overzicht?
Door op de button te klikken “Terug naar uw overzicht”. Deze button wordt altijd onder uw grafiek getoond zodra u nieuwe prijzen toevoegt aan een grafiek. Als u een prijsnotering zoekt om naar de detailpagina te gaan staat deze button rechtsboven in de hoek. Deze button brengt u altijd terug naar uw overzicht.

1.7 Hoe kan ik een nieuwe grafiek toevoegen?
Door te klikken op “Grafiek toevoegen”, krijgt u de mogelijkheid prijzen te zoeken die u graag in uw nieuwe grafiek wilt. Dit doet u door de zoekbalk te gebruiken om te zoeken naar de specifieke prijs die u graag wilt toevoegen aan uw grafiek. Bijvoorbeeld: “Witlof”. Vervolgens krijgt u een lijst te zien van allerlei prijzen van witlof, u kunt hier de prijzen selecteren die u graag terug ziet in uw grafiek. Vervolgens selecteert u deze prijs door erop te klikken. U kunt ongelimiteerd prijzen toevoegen. Zo kunt u bijvoorbeeld prijzen van verschillende veilingen in één grafiek zetten of eventueel prijzen van verschillende gewassen. Heeft u een prijs toegevoegd maar wilt u deze prijs toch niet selecteren? Dan drukt u op het rode kruisje achter de prijs die is toegevoegd aan uw grafiek. Rechtsboven in bij “Naam van uw nieuwe grafiek” heeft u de mogelijkheid de grafiek een herkenbare naam te geven. Zodra u tevreden bent over de prijzen die u heeft toegevoegd aan uw grafiek en uw grafiek een naam heeft gegeven, klikt u op “Grafiek opslaan”. Uw grafiek is nu opgeslagen op uw overzicht.

1.8 Hoe kan ik de detailpagina van een grafiek bekijken?
Op uw overzichtspagina staan al uw grafieken die u heeft gemaakt en opgeslagen. Om de detailpagina van een grafiek te tonen en meer informatie te krijgen, klikt u op de desbetreffende grafiek. Hier heeft u de mogelijkheid het tijdspad van de grafiek aan te passen. Zo kunt u de gegevens van de afgelopen twee weken, afgelopen zes maanden of afgelopen drie jaar zien. U heeft op de detailpagina ook de mogelijkheid de naam van de grafiek aan te passen. Dit kunt u rechts bovenin doen door de bestaande naam te selecteren en hier een andere naam te typen.

1.9 Hoe kan ik de gehele grafiek of een prijs in de grafiek verwijderen vanuit de detailpagina van de grafiek?
Op de detailpagina van de grafiek kunt u ook uw grafiek verwijderen door op “Grafiek verwijderen te klikken”. Uw grafiek wordt dan verwijdert uit uw overzicht. Als u enkel één prijs wilt verwijderen uit uw grafiek in plaats van uw gehele grafiek klik dan op het rode kruisje achter de prijs die u wilt verwijderen.

1.10 Hoe kan ik een prijs toevoegen aan een bestaande grafiek van mijn overzicht?
Allereerst gaat u naar de detailpagina van de grafiek zoals hierboven beschreven bij 1.8. Vervolgens heeft u op de detailpagina de mogelijkheid om te klikken op “Toevoegen”. Hier kunt u naar nieuwe prijzen zoeken om toe te voegen aan deze specifieke grafiek. U kunt in de zoekbalk uw zoekopdracht ingeven en vervolgens de prijs selecteren die u zou willen toevoegen. Dit doet u door te klikken op deze prijs. U heeft de mogelijkheid meerdere prijzen toe te voegen. Zodra u tevreden bent kunt u uw grafiek opslaan door te klikken op “Grafiek opslaan”. Uw grafiek staat nu opgeslagen op uw overzicht.

2. Marktprijzen

2.1 Waar komen de marktprijzen vandaan?
Groenten & Fruit beschikt over een zorgvuldig samengestelde, unieke database met marktcijfers uit binnen- en buitenland. Deze database wordt continu voorzien van actuele marktcijfers, verkregen uit een uitgebreid netwerk van informanten.

2.2 Hoe kan ik de historie van prijs bekijken?
Door via “notering opzoeken” een prijs te selecteren, zodra u hier op klikt gaat u naar de detailpagina van deze prijs. Hier kunt u de historische data van twee weken tot drie jaar geleden bekijken. U heeft de mogelijkheid de periode aan te passen door op de verschillende buttons te klikken onder de grafiek die de periode aangeven.

2.3 Hoe vaak worden de marktprijzen bijgewerkt?
Marktprijzen worden real-time ververst. U heeft dus altijd beschikking over de meest actuele informatie.

2.4 Wat betekenen de groene, rode en gele bedragen achter de marktprijzen.
De iconen en bedragen achter de marktprijs betreffen het verschil ten opzicht van de laatst gepubliceerde prijs. Waarin groen betekent gestegen, rood staat voor gedaald en geel impliceert dat de prijs gelijk is gebleven.

3. Toegang (verkrijgen)

3.1 Ik ben abonnee maar kan niet inloggen op een persoonlijk dashboard van gfactueel.nl.
U heeft toegang tot een persoonlijk dashboard van gfactueel.nl met een Groenten & Fruit Digitaal of Groenten & Fruit Compleet abonnement. Nadat u een abonnement heeft aangeschaft kunt u uw abonnement koppelen aan uw gfactueel account. Nadat u deze koppeling heeft gemaakt kunt u gebruik maken van een persoonlijk dashboard op gfactueel.nl. Klik hier om uw abonnement te koppelen aan uw gfactueel account. Indien het niet lukt om in te loggen omdat u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u door hier te klikken een nieuw wachtwoord aanmaken.

3.2 Kan ik als buitenlandse abonnee ook gebruik maken van een persoonlijk dashboard op gfactueel.nl?
Ja dit is mogelijk. U kunt uw abonnement koppelen zoals hierboven staat beschreven. Dit verschilt niet voor buitenlandse abonnees.

3.3 Kan ik uitsluitend toegang krijgen tot een persoonlijk dashboard op gfactueel.nl?
Op dit moment is een persoonlijk dashboard op gfactueel.nl exclusief toegankelijk voor abonnees met Groenten & Fruit Digitaal en Groenten & Fruit Compleet. U kunt hier een abonnement op Groenten & Fruit afsluiten.

4. Suggesties

4.1 Ik heb een goed idee voor GFactueel, kan ik dit ergens delen?GF actueel is volop in ontwikkeling. Wij zijn daarom erg benieuwd naar uw ideeën en suggesties. U kunt deze met ons delen via marketing.landbouw@reedbusiness.nl.